Anders Leren met Paarden

Verbeterde schoolresultaten & meer zelfververtrouwen voor je kind

Herken je je kind in een van de volgende punten:

 • Je kind kan niet goed meekomen met de lesstof. Hij of zij lijkt het niet goed te begrijpen, of is snel afgeleid.

 • Je kind heeft last van faalangst. School is daardoor een grote stressfactor.

 • Je kind moet wellicht blijven zitten, of is al eerder blijven zitten en presteert nog niet zoals van hem of haar verwacht wordt.

 • Je kind heeft wellicht al bijles gehad en oefent thuis extra veel, maar het lijkt allemaal niet voldoende te helpen.

 • Wordt snel boos of angstig en leunt daardoor erg veel op jou als ouder.

 • Heeft een laag zelfbeeld, voelt zich anders als anderen vind zichzelf niet mooi, lief leuk of aardig, eerder dom of onhandig.

 • Heeft moeite met grenzen aangeven en is daardoor snel de dupe van pestgedrag.

 • Slaapt slecht door piekergedachten.

 • Klaagt net iets te vaak over vage klachten als buikpijn of hoofdpijn.

 • Je kind heeft wellicht dyslexie, dyscalculie, ADD, ADHD, hoogbegaafd, hoogsensitief of autistisch, en leert anders.

Contact

Samen met de pony’s leren op een manier die bij jou past.

We doen het samen

Tijdens de sessies met Hunkie en Toet doen we leuke en leerzame spellen zodat je de lesstof onder de knie krijgt.

Ik ben Monique. Ook ik als moeder en als zeer betrokken ouder op school heb veel van bovenstaande thema’s van dichtbij gezien en meegemaakt. Ook mijn kinderen heeft het enorm geholpen om in contact met de pony’s weer te gaan stralen.

Mijn zoon is enorm gepest in groep 3 (vanwege zijn rode haar, alsmede zijn gevoeligheid) Als ik aan die periode denk voel ik nog de pijn, wat doet dat zeer als ouder!

Gelukkig is hij nu een heerlijke roodharige puber met heel veel fijne vrienden en geniet ik elke dag van zijn gezonde ontwikkeling!

Ook hij is hierin enorm geholpen met behulp van paardencoaching. Hij is toen bij een collega geweest en heeft tools gekregen om zijn grenzen op een goede manier aan te geven en het gepest niet aan zijn persoon te koppelen.

Het heeft niet alleen hem maar ook dus mij als ouder enorm geholpen. Hier ben ik heel dankbaar voor!

Ook mijn dochter heeft wat last ondervonden van het erbij willen horen en groepsdruk. Dit zijn vaak ook normale ontwikkelingen bij het opgroeien.

Ik weet hoe lastig het is als jouw kind niet mee kan, niet voldoet aan de “norm” en hoeveel stress dit voor jullie hele gezin kan opleveren. Anders Leren met Paarden is een fantastische methode die leren echt leuk maakt!

Samen met mijn pony’s Hunkie en Toet mag ik nu andere kinderen begeleiden om meer zelfvertrouwen te krijgen en te leren op een manier die bij hen past.

Pony Leertraject voor je kind

Een nieuwe manier van leren, samen met de pony’s. Leren wordt weer leuk!

Hoe fijn is het, als je kind kan leren op zijn of haar eigen tempo en op een manier die echt passend is? Zonder druk, en waar eigenlijk niks verkeerds kan gaan?

Hiervoor ben je bij mij en de pony’s op de goede plek! Kinderen leren de hele dag, en zijn vaak heel leergierig. Maar… als iets “moet”, of als er veel druk is, schieten ze al snel in de paniekzone (hier leg ik o.a. over uit tijdens de sessies). Hun hele systeem schiet dan in de overlevingsstand, en dan leren ze juist minder.

ANDERS LEREN MET PAARDEN is een methode waarbij kinderen van de basisschool vanaf groep 4 met paarden worden gecoacht. Door de lesstof aan te pakken volgens hun eigen leerstijl – visueel/kinesthetisch in plaats van auditief – ontdekken ze dat ze wel degelijk kunnen leren. Schoolresultaten verbeteren, zelfvertrouwen wordt vergroot en kinderen gaan weer met plezier naar school.

Inscrhijven

Wat gaan we allemaal leren?

Anders Leren met Paarden heeft diverse modules opgesteld, waaruit we een traject op maat opstellen bij de paarden.

 • MINDSET: Op reis door de chillzone, leerzone en paniekzone. Herken niet helpende rode gedachten en leer hoe je ze verandert in helpende groene gedachten.

 • SPELLING: Leer de belangrijkste spellingregels: dichte klank (hakwoord), lange open klank, korte open klank, tweetekenklank, langermaakwoord, stomme e, sch en viertekenklank. Gebaseerd op de F&L methode Taal in Blokjes.

 • WERKWOORDSPELLING: Hoe zit het toch met die d en die t in de tegenwoordige tijd en die de(n) en te(n) in de verleden tijd? Incl. ‘t kofschip.

 • KLOKKIJKEN: Ren, rij en spring door de klok met hele en halve uren, kwart voor en kwart over en gebruik het stoplicht voor de minuten & Grip op de tijd door de digitale vrienden aan elkaar te koppelen.

 • TAFELS: Welke tafel(s) wil jij leren? Ontdek het patroon en zet ze in je hoofd.

 • OPTELLEN / AFTREKKEN: Flitsen en splitsen met hoeveelheden en getallen. Verliefde harten op de getallenlijn tot 10, optellen/aftrekken op de getallenlijn tot 20 en getallen raden en optellen/aftrekken tot 100.

 • VERDIEPINGSMODULES: Breuken, procenten, kommagetallen, maten, gewichten & executieve functies.

Contact

Waarom met de pony’s?

De pony’s reageren op hoe jij je werkelijk voelt, maar ze hebben geen oordeel over jouw gevoel. Of je nou boos, blij, of verdrietig bent – het maakt een paard niet uit, als je maar eerlijk bent over hoe je je voelt. Dat zijn zij namelijk ook! Kinderen voelen zich snel veilig bij de paarden, waardoor ze makkelijker leren, dan bijvoorbeeld op school. Naast dat we aan de slag gaan met leerdoelen voor op school, leer je bij de paarden ook andere vaardigheden – zoals contact maken, grenzen herkennen en aangeven en aangeven wat je precies wil.

We werken tijdens Anders Leren met Paarden ook op het paard (afhankelijk van welke pony’s we inzetten natuurlijk). De beweging die je ervaart als je op het paard rijdt, zorgt voor een connectie tussen je rationele en emotionele brein (limbisch systeem). Beide hersenhelften communiceren beter, zodat de lesstof beter beklijft. Op het paard werken zorgen voor meer positieve stofjes (oxytocine en serotonine) en voor minder stresshormonen (adrenaline).

Belangrijk is daarnaast dat we lekker buiten zijn. We leren spelenderwijs, door te doen. Je gebruikt je hele lichaam. Buiten is er letterlijk ruimte om te ontprikkelen.

We combineren verschillende leerstijlen: je bent volop in beweging en bouwt met kleurige hindernismaterialen allerlei parcourtjes waarmee je spelletjes en oefeningen doet (=kinesthetisch/interactief). Ook gebruiken we kleuren, vormen en parcoursplaten (topdownaanpak) (=visueel) en is er naast gesproken instructie ook beeld en beweging om uit te leggen wat precies de bedoeling is.

Hoe fijn, om te leren op een leuke manier? Ik (Monique) had gewild dat dat er vroeger ook was, toen ik zelf op school zat. Dat had mijn schoolperiode heel veel leuker gemaakt! Vandaar dat ik extra blij ben dat ik dit aan kinderen mag meegeven.

Hoe zien de sessies eruit?

Elke sessie start met een korte, visuele topdown uitleg. Soms aan tafel en soms direct in beweging. Net wat de concentratie toelaat. Vanuit dit totaaloverzicht zoomen we in op de afzonderlijke onderdelen. In de rijbak wordt de topdownkaart nagebouwd met kleurige materialen zodat de spelling- en rekenregels gevisualiseerd worden en het kind er een beeld bij heeft.

Na het klaarmaken van het paard volgt een korte warming-up met braingymoefeningen om de linker- en rechterhersenhelft goed met elkaar te laten samenwerken. Vervolgens wordt de lesstof in beweging en gevisualiseerd aangeboden, zowel op als naast het paard.

Het is belangrijk dat de lesstof thuis nog te oefenen. Ook willen we graag de school bij het traject betrekken.

Praktisch

Wat houdt een traject in voor je kind?

Bij de paarden nemen we de tijd. Ik vind het belangrijk dat je kind zich helemaal op zijn of haar gemak voelt. Bij het ene kind is dat na tien minuten helemaal goed, een ander kind heeft er wat meer tijd voor nodig. De pony’s helpen hier vaak goed bij. Bij ons kun je niks fout doen! Het gaat juist om de ervaring, en om te onderzoeken wat past bij jouw kind.

Anders Leren met Paarden is bijzonder geschikt voor kinderen die beelddenkers zijn, kinderen die anders leren dan gemiddeld en kinderen die graag buiten in beweging zijn

Een traject Anders Leren met Paarden is heel persoonlijk. We starten met een kennismakingssessie, zodat je kind laagdrempelig kan komen kennismaken met de methode. Het doel van deze sessie is dat je kind al aan de slag gaat met de leerdoelen, maar vooral dat we kijken of deze manier van leren bij je kind past. Het is echt een opstapje. Je krijgt een uitgebreide kennismaking. Dit kan op de locatie, of tijdens een coaching op de menwagen. Vervolgsessies kosten €87 per keer. Eventueel kan Anders Leren met Paarden ook in een klein groepje van 2 gegeven worden.

Trek je kind kleding aan die past bij het weer en die een beetje vies mag worden. Dichte schoenen zijn verplicht, ook als het warm weer is. Je hoeft nog geen ervaring te hebben met paarden, als je kind er maar wel voor open staat.

Inschrijven

voor een kennismaking voor je kind.
Ik neem telefonisch contact met je op zodat we even kunnen afstemmen, en daarna plannen we een eerste afspraak in.