Paardenkracht voor Pubers

Meer zelfvertrouwen voor je puber

De puberfase is een ingewikkelde en uitdagende periode in het leven van het kind. Niet alleen het lichaam is volop in ontwikkeling, ook de eigen identiteit, de omgeving en veel situaties veranderen voor de puber. Hoe kunnen we de pubers in hun kracht zetten?

Deze cursus “Paardenkracht voor Pubers” past bij jouw puber als je je zoon of dochter herkent in een of meer van de volgende punten:

  • Je kind vindt het lastig om grenzen aan te geven, waardoor er soms over hem of haar heengelopen wordt.

  • Je puber lijkt buiten de groep te vallen op school. Hij ziet daardoor op tegen school en dit merk je aan de resultaten.

  • Je kind heeft een sterke mening, of houdt zich juist klein en onzichtbaar.

  • Je kind lijkt onzeker en heeft soms last van angsten die je als ouder niet kan plaatsen.

  • Je kind heeft wellicht onlangs een heftige gebeurtenis meegemaakt, en sindsdien lijkt het alsof hij of zij zichzelf niet is.

  • Je kind wordt snel boos en zet zich soms af tegen jou als ouder. Dit zorgt voor onrust binnen jullie gezin.

  • Je kind heeft een laag zelfbeeld, voelt zich anders als anderen vind zichzelf niet mooi, lief leuk of aardig, eerder dom of onhandig.

  • Je kind piekert veel en denkt na over vanalles. Het kan zijn dat hij hierdoor slecht slaapt.

  • Je kind voelt zich wellicht down of je herkent hem of haar niet terug. Als je vraagt wat er speelt, krijg je niet echt een antwoord, maar je voelt dat hij ergens mee zit.

  • Klaagt net iets te vaak over vage klachten als buikpijn of hoofdpijn.

Contact

Wat het ook is, je kind kan wel een steuntje in de rug gebruiken! Wij helpen je puber daar graag mee, samen met de paarden.

Samen met de pony’s aan de slag

We doen het samen

Tijdens groepssessies met de pony’s onderzoeken we wat jouw puber nodig heeft om zich weer fijn te voelen.

Wij, Monique en Milou, weten hoe lastig het is als je kind niet lekker in zijn of haar vel zit.

Wij geven naast de Pony Power voor kids nu ook de Paardenkracht voor Pubers. Monique, moeder van twee pubers en coach met pony’s heeft zelf heel wat uitdagingen meegemaakt met haar kinderen toen ze jonger waren.

Milou is al jaren leerkracht in het (speciaal) onderwijs en begeleid kinderen niet alleen op het gebied van bewustwording, maar ook op het gebied van leren.

We geloven dat ieder kind de kans moet krijgen om zijn krachten te ontdekken, in deze drukke maatschappij die van alles van je vraagt. We begeleiden jouw puber graag om zichzelf te leren kennen en weerbaar te worden.

Paardenkracht voor pubers

Een unieke training voor schoolverlaters, brugklassers en kinderen vanaf 12 jaar. Kinderen die volop in hun ontwikkeling zijn in de “puberfase”

 

In de cursus Paardenkracht voor Pubers worden thema’s behandeld die voor pubers en hun ouders heel actueel zijn. Je kind leert vaardigheden om in het dagelijks leven toe te passen. Zo gaan we aan de slag met duidelijk communiceren, nee leren zeggen en voor jezelf opkomen, samenwerken, je emoties uiten en nog veel meer. Wie is je kind eigenlijk? Waar is belangrijk voor hem of haar? In de pubertijd begint je kind met het vormen van een eigen identiteit. In de cursus is ruimte om dit te onderzoeken. Deze cursus is zo succesvol omdat we weinig praten, en veel doen, samen met de paarden.

Wist je dat paarden altijd in het “nu” reageren? Bij de paarden mag je helemaal jezelf zijn. Zij reageren op jouw gedrag. Ben je heel voorzichtig en introvert? Dan reageert een paard daarop (hoe verschilt per keer). Verander je van houding, en durf je duidelijker te begrenzen? Dan reageert een paard opeens anders. In de bak met het paard kunnen we op die manier een situatie creëren die vergelijkbaar is met het dagelijks leven. We doen verschillende oefeningen die aansluiten bij allerlei thema’s. Belangrijk daarbij is plezier! Tijdens de workshops wordt veel gelachen en maken we veel plezier. Je wordt uitgedaagd om uit je comfortzone te gaan en creatief te denken. Wat als iets niet lukt? Hoe ga je daar dan mee om? En wat denk je dan over jezelf?

Bij de cursus zit een persoonlijk werkboek. Hierin staat de theorie van de 5 lesthema’s uitvoerig beschreven aan de hand van praktische oefeningen. De oefeningen worden voor een klein gedeelte tijdens de cursus uitgevoerd. Je kind neemt het lesboek iedere week mee naar huis zodat er ook thuis in het boek gewerkt kan worden. Het liefst samen met ouders, broers, zussen of andere familieleden.

We werken met een kleine groepje pubers. Zo kan je kind ervaren dat hij niet de enige is die tegen bepaalde dingen aanloopt! We werken lekker buiten in de natuur en gaan vooral praktisch aan de slag. Je kind komt letterlijk in beweging! Dit maakt leren over jezelf leuk!

Alles wat je puber leert kan hij de rest van zijn leven met zich meenemen, wat heel waardevol is.

Inscrhijven

Praktische informatie

Paardenkracht voor Pubers

De cursus Paardenkracht voor Pubers bestaat uit 5 bijeenkomsten en een terugkom moment bij Trots & Sterk (Moergestel) van 2 uur.

De definitieve data voor de groep die start in januari:

Zondag 14 januari om 11 uur

Zaterdag 20 januari om 13 uur

Vrijdag 26 januari om 16.15

Zaterdag 3 februari om 13 uur

Zondag 4 februari om 11 uur diploma uitreiking ❤️

De investering is € 327 per kind.

Paardenkracht voor Pubers is ontwikkeld voor kinderen vanaf 12 jaar.

Trek je kind kleding aan die past bij het weer en die een beetje vies mag worden. Dichte schoenen zijn verplicht, ook als het warm weer is. Je hoeft nog geen ervaring te hebben met paarden, als je kind er maar wel voor open staat.

Interesse?

Neem contact op om te kijken of Paardenkracht voor Pubers bij je kind past.

Laat je gegevens achter, dan nemen we contact met je op.