Wandelingen met de pony’s voor jullie gezin

Leer je kind beter begrijpen

Maak je je ook weleens zorgen over wat de huidige stressmaatschappij met onze kinderen en jou als ouder doet?
Wellicht herken je je kind of jezelf hierin:

  • Een van jullie voelt zich vaak overprikkelt wat zich vaak uit in veel last van omgevingsgeluiden en sferen en waarbij snel alles teveel wordt.

  • Je kind vindt weinig aansluiting bij leeftijdsgenootjes en wordt niet of weinig gevraagd om af te spreken of uitgenodigd op kinderfeestjes.

  • School praat over gedrag van je kind waarin jij je kind helemaal niet in herkent.

  • Je kind heeft wellicht last van angsten die je als ouder niet kan plaatsen.

  • Je kind wordt snel boos of angstig en leunt daardoor erg veel op jou als ouder.

  • Je kind heeft een laag zelfbeeld, voelt zich anders als anderen vind zichzelf niet mooi, lief leuk of aardig, eerder dom of onhandig.

  • Jij als ouder wil het graag goed doen voor je kind, maar je weet op dit moment even niet zo goed wat je kind nodig heeft.

  • Je kind klaagt net iets te vaak over vage klachten als buikpijn of hoofdpijn.

  • De afgelopen periode is er veel gebeurd, waardoor jullie wel even tijd voor elkaar kunnen gebruiken.

Contact

Samen met de pony’s op pad

We doen het samen

Tijdens de sessies met Hunkie en Toet onderzoeken we je kind nodig heeft & wat jullie als gezin nodig hebben.

Ik ben Monique. Ook ik als moeder en als zeer betrokken ouder op school heb veel van bovenstaande thema’s van dichtbij gezien en meegemaakt. Ook mijn kinderen heeft het enorm geholpen om in contact met de pony’s weer te gaan stralen.

Mijn zoon is enorm gepest in groep 3 (vanwege zijn rode haar, alsmede zijn gevoeligheid) Als ik aan die periode denk voel ik nog de pijn, wat doet dat zeer als ouder!

Gelukkig is hij nu een heerlijke roodharige puber met heel veel fijne vrienden en geniet ik elke dag van zijn gezonde ontwikkeling!

Ook hij is hierin enorm geholpen met behulp van paardencoaching. Hij is toen bij een collega geweest en heeft tools gekregen om zijn grenzen op een goede manier aan te geven en het gepest niet aan zijn persoon te koppelen.

Het heeft niet alleen hem maar ook dus mij als ouder enorm geholpen. Hier ben ik heel dankbaar voor!

Ook mijn dochter heeft wat last ondervonden van het erbij willen horen en groepsdruk. Dit zijn vaak ook normale ontwikkelingen bij het opgroeien.

Echter ik weet precies hoe het voelt als je je kind deze thema’s tegen komt. Ik weet uit ervaring hoe waardevol het is als iemand van buitenaf, met verstand van zaken, je bij kan staan en hoe waardevol het contact met de natuur en de pony’s hierin is.

Ik weet ook hoe je als ouder gespiegeld wordt door je kind, en hoe lastig het soms is als jijzelf even niet zo lekker in je vel zit.

Naast dat ik geleerd heb via NLP en de matrixmethode hoe ik kinderen hierin kan bij staan heb ik inmiddels enkele jaren ervaring en vele kinderen weer doen stralen!

Samen met mijn pony’s Hunkie en Toet mag ik nu andere kinderen begeleiden om meer zelfvertrouwen te krijgen en hun eigen kracht te gaan zien.

Gezinswandeling met de pony’s

Onderzoeken en spelen samen met de pony’s, terwijl we werken aan jullie verbinding

Tijdens de sessies met Hunkie en Toet onderzoeken we wat jouw kind nodig heeft om zich weer fijn te voelen en wat jullie nodig hebben als gezin. Paarden en pony’s reageren niet op verbale taal maar op houding en intentie.

Ook wij mensen zeggen meer met lichaamshouding als met gesproken woorden. Hier gaan we uitgebreid aan werken tijdens de wandeling. Hoe zorg ik dat ik mijn houding assertief neerzet en zo een duidelijke boodschap naar anderen overbreng.

Albert Einstein had de volgende uitspraak (waar ik me helemaal in kan vinden).

Everyone is a genius!

But if you Judge a fish on his ability to climb a tree, it will live is whole life believing that its stupid!

Ik weet uit eigen ervaring hoe dat je leven kan tekenen! Wij gaan de genius in je kind en in jezelf naar boven halen en laten groeien. Dit doen we door vanaf de grond (er wordt niet paard gereden) oefeningen met de pony’s te doen. Dit maakt het plezierig en ervaringsgericht leren en groeien .

Ik start altijd met laagdrempelige gezinswandeling, een heerlijke natuurwandeling samen met de pony’s om en in de Drunense duinen.

Hiermee zien we meteen of er een klik is en kan ik je op maat vertellen welke mogelijkheden er zijn.

Inscrhijven

Praktische informatie

Gezinswandeling met de pony’s

De kennismakingswandeling met de pony’s vinden plaats in de Drunense Duinen.

De investering voor de gezinswandeling is slechts €60 euro. Dit is een zomeractieprijs!

Ik vind het belangrijk dat jullie laagdrempelig kunnen kennismaken. De wandelingen zijn een groot succes en helpen je kind en jullie als gezin echt al verder. Daarnaast kijken we wat de juiste vervolgstappen zijn en of een traject past.

Een gezinswandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Er zijn twee begeleiders, twee pony’s en er is ruimte voor maximaal 4-5 personen bij de wandeling, afhankelijk van de grootte van jullie gezin natuurlijk.

Trek kleding aan die past bij het weer en die een beetje vies mag worden. Dichte schoenen zijn verplicht, ook als het warm weer is. Je hoeft nog geen ervaring te hebben met paarden, als jullie er maar wel voor open staan.

Inschrijven

voor een kennismakingswandeling met de pony’s voor jullie gezin